De seneste måneder har Metro Service A/S vundet to drift- & vedligeholdskontrakter i EU-udbud.

Den 15. december 2017 blev Metro Service tildelt den fremtidige kontrakt for Københavns Metro. Den nuværende kontrakt indehaves af Metro Services ejere, Ansaldo STS og ATM, og udløber d. 31. december 2018. Den nye kontrakt vil løbe i 5 år og 7 måneder fra 1. januar 2019 og vil tilgå Metro Service selv. Med denne kontrakt er Metro Service ansvarlig for drift og vedligehold af hele Københavns Metro inklusive Cityringen og Nordhavnslinjen. Førstnævnte består af 17 stationer og vil åbne i juli 2019, mens den anden vil tilføje 2 nye stationer i 2020. Mobiliseringen til de nye linjer er allerede godt i gang.

Den 11. januar 2018 blev Metro Service også tildelt kontrakten for Hovedstads Letbane. Åbningen af Letbanen er planlagt til midten af 2024, den har 29 stationer over 28 kilometer og kontrakten på drift og vedligehold løber i 15 år.

"Metro Service har i årenes løb vist, at virksomheden kan levere høj sikkerhed og pålidelighed samt en meget høj driftssikkerhed. Dette, kombineret med et stigende antal passagerer og et højt fagligt fokus på vedligeholdelse, har bragt selskabet langt og vil bringe det endnu længere i de kommende år," fortæller adm. direktør i Metro Service Claudio Cassarino.

Lige nu deltager Metro Service i endnu et EU-udbud; Odense Letbane. Planen er, at den skal gå i drift i 2020. Metro Service blev i 2017, sammen med fem andre virksomheder, prækvalificeret til at byde på drift og vedligehold af letbanen. Buddet blev afleveret den 14. februar 2018, og kontrakten forventes at blive tildelt senere i år.

(April 2018)