Søg

Luk
Vi fandt resultater for

Menu

Luk

Tekniker i Metro Service

Teknikerne i Metro Service er en essentiel del af vores kerneopgave: At levere den bedste service til passagererne i Metroen.

Teknikerne får det hele til at køre

Metroen er et komplekst system med mange komponenter, systemer, tog, skinner, perrondøre osv. Det samme gør sig gældende for Letbanen.

De mange teknikere løser vidt forskellige opgaver inden for reparation og vedligehold af tog, spor, strøm, signaler, togenes IT og øvrige tekniske systemer. De har derfor også mange forskellige baggrunde og uddannelser.

Alle vores teknikere har et svendebrev og er uddannede i forskellige grene af de tekniske uddannelser. Alt fra elektrikere over flymekanikere til kølemontører.

Arbejdet som tekniker foregår i teams og afhængigt af afdeling også på alle tider af døgnet. Nogle arbejder på vores værksteder på vores kontrol- og vedligeholdelsescentre, mens andres arbejde primært foregår på stationerne, i teknikrum, i sporene eller i vores bogieværksted på Nordholmen.

 

 

Opdeling af teknikergrupper

Generelt er vores teknikere fordelt i tre afdelinger:

Rullende materiel (RUL)

 • RUL arbejder teknikerne på togene i vores værksteder. Det gælder blandt andet afdrejning af hjul, skift af døre og kontrol af styresystemer.

Infrastruktur

 • I afdelingen for Automatic Train Control – også kaldet ATC – arbejder medarbejderne blandt andet med togenes signaler, de automatiske døre på stationerne og kontrol af sporskifter.
 • I sporafdelingen arbejder medarbejderne blandt andet med skinneinspektion og -kontrol, ligesom det er dem, der står for skinneslibning, hvor dette er nødvendigt. Arbejdet foregår som udgangspunkt altid om natten for at forstyrre driften så lidt som muligt.
 • I afdelingen for Passenger Security Information System – også kaldet PSIS – arbejder medarbejderne blandt andet med billetautomater, radioer og øvrig kommunikation mellem kontrolrummet, stewards og teknikere. Det er også PSIS, der står for at vedligeholde systemerne til at kommunikere med passagererne som skærme og højttalere.
 • I Civil Works-afdelingen står medarbejderne for service og vedligehold på stationer og i Metro Services egne bygninger.

Power/Mekanisk & Elektrisk (M&E)

 • I afdelingen Power arbejder medarbejderne med stærkstrøm.
 • I M&E arbejder medarbejderne med svagstrøm. Det kunne f.eks. være på elevatorer, rulletrapper og forskellige hydrauliske pumper.

 

 

Uddannelse og baggrund:

Alle teknikere i Metro Service bliver uddannet til at være metroteknikere. En uddannelse, der kun kan tages hos Metro Service.

For at komme i betragtning til et job som tekniker i Metro Service skal du:

 • Have kørekort (kategori B)
 • Kunne helbredsgodkendes i forhold til Trafikstyrelsen
 • Kunne tale og forstå dansk og engelsk samt kunne læse tekniske engelske manualer
 • Kunne fremvise straffeattest

Vi søger lige nu dygtige medarbejdere

Søg job i Metro Service